Beskrivning av populära behandlingar som jag erbjuder

Fotzonterapi/reflexologi

Genom att massera och trycka på olika punkter och zoner under och på fötter som motsvarar kroppens alla delar så kan det sätta igång processer som hjälper kroppens egna förmåga att komma i balans. Det fungerar utmärkt i förebyggande syfte med. Denna stärkande och hjälpande behandling på fötter avslutas med en rogivande och avslappnande fotmassage. Detta kan även kombineras med öronakupunktur, moxibuation eller akupressur vid 60 eller 80 min.behandlingarna. Du ligger behagligt nedbäddad med värme i bänken. Det är din stund!

Det står mer information om zonterapi under rubriken i menyn: Zonterapi

Ansiktzonterapi/reflexologi

Med varsamma fingrar masserar jag ansiktet, öronen, nacken och huvudet och berör många livgivande punkter och zoner som motsvarar kroppens alla delar så kan det sätta igång processer som hjälper kroppens egna förmåga att komma i balans. Det fungerar utmärkt i förebyggande syfte med.  Denna behandling är lika verksam som på fötterna. Ansiktszonterapin har den fördelen att många upplever den som  mer rogivande och väldigt avslappnande skön. Annars är den lika verksam som på fötterna. 

Kombo

Det går utmärkt att kombinera fot och ansiktszonterapi vid 60 min och 80 min behandlingar. När du beställer tid så välj antingen fot- eller ansiktzonterapi. När du är på plats så bestämmer vi upplägget.

Ansikts- och huvudmassage

Varsam, otroligt avslappnande massage i ansikte, hårbotten, axlar och nacke. Även  akupunkturpunkter behandlas som kan vara bra för måendet. 

Du ligger behagligt nedbäddad med värme i massagebänken. Det är din stund!

Koppning & Guasha -ansiktsmassage

Koppning och guasha med ansiktsmassage är en utmärkt kombination av att få en härlig genomgång av fascia, muskler och lymfsystem i ansiktet. Även immunsystemet får sig en boobst då lymfsystemet arbetar ihop med det. 

Koppning och guasha påverkar huden, rynkor minskar, liksom svullnader och vätska.

Dessutom ligger du skönt, varmt nedbäddad så det är en riktigt avkopplande stund. Det är du så värd!


Fotmassage

Fotmassagen kan bestå av strykningar, drag och cirkulerande massage för att få igång cirkulation på fötter och underben men den kan även innebära lätta, lätta rörelser på vissa områden på foten (ej under foten) som är otroligt avslappnande. Dessa lätta rörelser kan också starta igång processer i kroppen.

Du ligger behagligt nedbäddad med värme i massagebänken. Det är din guldstund! 


Naturlig facelift

Med effleurage, friktioner och tryckningar i ansiktet, huvudet, öronen och  axlar behandlas ansiktsmuskler, bindväv, lymfsystem och akupunkturpunkter med varsamma fingrar och behaglig ansiktsolja (nyponros från Ljung of Lapland) - det i sin tur är otroligt avslappnande, och harmoniserar ett kanske trött och spänt ansikte. Dessutom får huden får en fin lyster! Ansiktsmassagen löser upp både inre och yttre spänningar och är djupt avslappnande! Det kan bli lite olja i håret, även om jag försöker vara försiktig. Det är bättre att tvätta håret efteråt än innan behandling.  Massagen för käkmuskulaturen är dessutom otroligt skön. 

Du ligger behagligt nedbäddad med värme i bänken. Det är din stund!

Behandlingen inleds med lätt ansiktsrengöring av Rose Mist eller Neroli Mist ansiktsvatten från Ljung of Lapland. 

Svensk klassisk massage

Här kan du välja mellan helkroppsmassage med fotmassage och/eller ansiktsmassage eller rygg och nackmassage som är väldigt avslappnande och skön. 

Lymfmassage

Lymfmassage är en effektiv metod som förbättrar funktionen i lymfsystemet men även att lossa på kompakt bindväv. Med varsamma tryck,  strykningar och drag av olika slag och djupandning får lymfsystemet en behövlig boost. Detta stimulerar transporten av överskottsvätska och slaggprodukter ut ur kroppen vilket innebär att lymfflödet ökar.

Detta är en behandling som passar alla, lugn och avslappnande, för det är just det som lymfsystemet behöver mest. Lugn och ro. 

Tecken på behov av lymfmassage kan vara följande:

  • Ständig trötthet
  • Känner dig tung och svullen, ödem
  • Svårt med koncentrationen
  • Får ofta förkylningar och infektioner
  • Har värk och smärta
  • Har torr hud (=trögt lymfsystem), utslag och eksem
  • Har domningar och pirrningar i armar och ben

Lymfmassage kan vara extra viktig för dig som har fått lymfknutor bortopererade eller strålats i samband med cancerbehandling. 

Dessutom ligger du omsluten av ett varmt täcke, varm massagebänk och  skön kudde - allt i linne. Så skönt! Det är du värd fantastiska varelse!

Hot-Stonemassage

Gillar du massage och värme så kommer du att gilla massage med hot stones. Det är varma, lena lavastenar som värmer skönt och behagligt då de masseras mot kroppen,  till och med fötterna blir inpackade härligt varmt med små varma stenar. Det är en mycket behaglig massage som ger en känsla av totalt välbefinnande. 

Vid hot-stone massage masserar man bland annat längs  kroppens energibanor och meridianer för att lösa upp blockeringar och därmed skapa balans i kroppen. 

Det är en mycket skön, varm och lugnande behandling. Lägg därtill aromaterapi så är det en känsla av lyxbehandling! Detta beställs inte extra utan finns, om så önskas, på plats. 

Ladda-batterierna-paket

Ladda-batterierna-paketet lanseras höst-23

Stora ladda-batterierna-paketet lanseras vår-24

Expresspasset - 30 min.

Ansikts- och huvudmassage i 15 min. Därefter sätts kulplåster (frön, metallkulor, pärlor) i öronen - de fungerar som akupressur (de får sitta kvar 1-3 veckor). De verkar lugnande och stärkande. Slutligen, en kopp rogivande te. Allt som allt 30 minuter!

Expresspasset morgon finns med. Ring 0736 277676 för bokning Denna går ej att boka på Boka Direkt. 


Övriga behandlingar

Följande behandlingar kan ingå i andra behandlingar. Det är inga tjänster som går att beställas i förväg utan det bestäms vid själva behandlingen.

Akupressur

Innebär att vissa meridianpunkter masseras med fingrar på kroppen eller öronen, just för att få fart på energier.

Moxibuation/moxa

Innebär att vissa meridianpunkter på kroppen värms med en moxastav, som är en hårt packad stav av örter, vilket kan leda till att det blir mer balans och energi (och värme!). Den lilla rök som bildas är ofarlig att andas in.

Aromaterapi -väldoftande aromaoljor

Massageoljan som används är härligt doftande för avslappning och ro. Den innehåller vegetabiliska oljor med väldoftande eteriska oljor, såsåom lavendel, mandarin, bergamott och patchouli. Den är ljuvlig! (den kommer att finnas till försäljning för den är inte bara en fantastisk massageolja utan kan även användas till dusch och att smörja in sig med vid torr hud).

Ps. Naturligtvis finns massageoljor utan doft med.

© 2020 Molin Zonterapi & Harmoni, Almås 1963, 343 90 Älmhult
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!