Om mig


Om mig och en bok i zonterapi

Att min längtan till något annat i livet skulle vara så kraftfullt att det skulle sätta igång så mycket i rullning överraskar mig fortfarande. Den där lilla händelsen för snart tio år sedan, som låg och väntade, stilla, lugnt och väntande tills det formligen tog kraft med full fart och jag sitter på tåget till Stockholm för att påbörja utbildning på Axelsons institut och nu sitter jag här med utbildningsbevis och är diplomerad zonterapeut och håller på att ta de första stapplande stegen som egen företagare. Mitt eget företag är som en nyligen påbörjad kärleksrelation. Jag vårdar det ömt, tänker på det varje stund, blir lycklig i bröstet och tar dansande steg framåt och är som ett barn på en julafton, öppnandes paket och där i ligger äntligen min efterlängtade talande docka. Ja, så kan det nog beskrivas. Ja, det skulle även kunna beskrivas som när den första snön kommer, dansande, virvlande av små vackra mirakel och känslor av en enorm glädje som genomströmmar kroppen.

Vad var det som hände för tio år sedan? Hände något hemskt? Nej - inte alls. Jag hade precis flyttat in i mitt arbetsrum på skolan där jag påbörjat min nytillträdda tjänst som lärare. Överst i en pappkartong som jag packade upp som tillhörde skolan,  låg en bok om zonterapi på engelska. Jag bläddrade lite i den, sedan satte jag den i bokhyllan bland mina psykologiböcker. Varför vet jag inte. Tiden gick, jag utbildade mig till massör och blev lärare i ämnet, gick en kurs i motiverande samtal, höll kurser i lycka, coaching och psykologi och trivdes alldeles utmärkt, men det märkliga var att boken kallade på mig, ramlade ur hyllan - nästan av sig själv och jag tog upp den,  flera gånger,  och slutligen började jag läsa i den. Och där, precis där,  väcktes något inom mig, en urkraft, och min nyfikenhet för zonterapi och alternativmedicin var för alltid väckt.

Det som också har växt sig större och större med åren är min kärlek till andra människor, glädjen att vilja hjälpa andra, att få dem att må bättre, att få dem att förstå att de är viktiga och betydelsefulla. Att få dem att känna självkärlek och att behandla sina kroppar väl, för det är den viktigaste relationen i livet. Relationen till sig själv.  För självkärlek handlar om att ta hand om sig själv på ett bra och snällt sätt, att leda sig fram kärleksfullt och att söka hjälp när det behövs extra stöttning vid krämpor eller problem och även att unna sig en förebyggande och stärkande behandling.

Det är många som vill hjälpa andra att må bättre, och där bland alla dem är jag numera. Välkommen till mig och till ditt friskare jag! 


© 2020 Molin Zonterapi & Harmoni, Almås 1963, 343 90 Älmhult
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis!